Gode grunde til at indrette haven med en markise

Som haveejer kan du gøre med din have, som du vil. Men vil du ikke gerne have en have, der er lækker og indbydende, og som man virkelig har lyst til at bruge sin tid i, når det gode vejr endelig rammer Danmark? Danmark er måske ikke det varmeste land, men der er alligevel begyndt at komme længere somre, hvor haven med fordel kan nydes. Måske du skal overveje at indrette haven med en markise?

Hvad kan en markise?

En markise bruges som en overdækning i haven, hvor den typisk er monteret på huset ved terrassen. Herfra kan markisen spredes ud, så du danner skygge på din terrasse. Det kan være en fordel i flere forskellige situationer, hvor man ikke gider at have sol i øjnene, eller hvor det kan være forstyrrende. Markiser er blandt andet smart at have, hvis man gerne vil sidde og arbejde på sin terrasse.

Hvor køber jeg markiser?

Markiser kan naturligvis købes i fysiske butikker, men det kan også være nemmere at shoppe dem over nettet. På nettet kan det ofte være nemmere at blive præsenteret for et stort udvalg, og man falder også oftere over tilbud, når man surfer rundt på nettet. Det er også dejligt nemt, fordi du kan sidde derhjemme, mens du bestiller og venter på, at din markise kommer til døren.

En markise til solbeskyttelse

Solen er dejlig og varm – men den er langt fra ufarlig. Solen stråler kan være enormt skadelige, og derfor er det vigtigt, at man er påpasselig om sommeren, når man er meget udenfor. Det anbefales blandt andet, at man sørger for at være i skygge mellem 12 og 15. Det kan være træls, hvis man skal sidde inden for i 3 timer midt på dagen og vente, og derfor kan du nyde din siesta under din markise i stedet for. Så skal du ikke bekymre dig om skaden fra solen. Derudover skal du naturligvis altid huske solcremen, når du ikke befinder dig i skygge.

Gør det let med en motordreven markise

Markiser fås i flere forskellige designs, men der er især mange, der er glade for den motordrevne markise til huset. Med en motordreven markise kan du blot bruge en fjernbetjening, når markisen skal foldes ud over terrassen.

Den perfekte arbejdsplads finder du under markisen

Det kan være skønt at have muligheden for at arbejde udenfor, og hvis du arbejder hjemmefra, elsker du måske at benytte dig af det. Men så kender du måske også udfordringen med, at det kan være svært at se på sin skærm, når solen skinner? Her kan en markise være med til at sikre den bedste arbejdsplads i haven. Er der noget bedre end tanken om, at du kan sidde udenfor i din egen have og blive opvarmet, mens du tjener penge og er beskyttet mod solen?

Markiser i forskellige designs

Går du også op i at have en pæn have, kan du med fordel kigge efter en markise i et design, som passer til din personlige stil og den øvrige indretning i din have.