Stevia sødemiddel

Hvad er stevia sødemiddel?

Stevia sødemiddel er nok et af de produkter der gennem de sidste år har trukket mest opmærksomhed hos forbrugere og videnskaben. Det er et sødemiddel udtrukket af planten stevia. En plante, som forlængst har fundet sin værdi hos det Brasilianske folk, men som først fik sine kvaliteter beskrevet i 1899 i den vestlige verden. Til trods for sine fine kvaliteter, så skulle det først blive i 1970, at Japan som de første, aktivt begyndte at anvende stevia sødemiddel i mad. Det skete som et resultat af en stramning omkring brugen af almindligt sukker i tresserne. I EU strides man stadig om sundheden i produktet, så det er kun tilladt til brug i dyrefoder og kosmetiske produkter.

Hvorfor er stevia sødemiddel så godt?

Det fantastiske ved stevia sødemiddel består i, at det er et naturligt produkt, og helt uden kalorier. Sødestoffet, seviosid, som det kaldes, udvindes af plantes grønne blade og er op til 300 gange sødere end almindeligt sukker. Bladene i deres naturlige form er op til 30 gange sødere. Undersøgelser har vist, at denne vidunderplante har mange gode egenskaber for blandt andet diabetikere. Det forhøjer ikke blodsukkeret. Det ser også ud til at sætte blodtrykket ned hos folk med forhøjet blodtryk, uden at berøre blodtrykket hvis det er normalt. Det moderne samfund er blevet forvænt med søde sager, og med stevia sødemiddel, kan denne vane bibeholdes, men uden alle de problemer som almindeligt sukker er kendt for at skabe. Herunder også problemer med tænder.

Opdateret