Stevia og pizza?

Hej alle

Mit navn er Simon Thaysen, og jeg har fået lov til at smide et indlæg her op på siden, da jeg personligt er en stor fan af primært to ting: Stevia og pizza.

Jeg har længe elsket at lave pizza, spise pizza og i det hele taget læse om andre der har gode pizza opskrifter. Det er umuligt at samle alle verdens opskrifter på pizza et sted, da hver familie og hver person, næsten har sin egen yndlings opskrift. Vi kender selvfølgelig alle sammen klassikerne, pepperonien, Hawaii, Margherita, men vi synes det er de pizzaer vi laver selv der smager bedst.

Når man laver sin egen pizza er der ingen der skal bestemme hvad du må gøre og ikke må gøre. Det er når man bryder de små ”pizza-regler” at jeg plejer at finde de bedste smage. Jeg har længe brugt det ”hemmelige” trick, med at putte en smule sukker, honning eller andet sødt i min pizza sovs, så man får lidt at det søde med det stærke – jeg kan godt lide at putte chili i også
Det søde i sovsen giver en utrolig smag til din pizza så du næsten ikke tør lave uden lidt sukker igen.

Hvad jeg så senere har lært, er at man behøver ikke bruge konventionelt sukker i sin pizzasovs, men man kan tilføje det søde på mange forskellige måder, og samtidig få en spændende pizza ud, som vennerne vil smage og elske. Det er her Stevia’en kommer ind i billedet.
Som i alle ved, er Stevia en plante hvis blade der er op til 30 gange sødere end normalt sukker du hælder på din havregryn.
Dette giver nogle muligheder for at give den søde smag til mad, uden at skulle bruge sukker, men du kan koge eller simpelthen, hakke og drysse, de søde Stevia blade i sin mad.

Min opskrift – Sådan har jeg gjort

pizza og stevia

Det giver alle muligheder for at prøve noget nyt med sin pizza, og det har jeg gjort. Her kommer opskriften på en LÆKKER, men anderledes pizza som jeg lavede med Stevia, bacon og ikke mindst, popcorn.

Jeg havde hørt en anden gøre det uden Stevia, og nu ville jeg gøre et forsøg. Jeg rørte dejen op, en ganske almindelig dej, og lavede den samme pizza sovs som jeg plejer, dog i stedet for kom jeg lidt BBQ krydderi i.
På pizzaen kom jeg dejlige stykker bacon, frisk mozzarella, tyndt skåret peberfrugt og store skiver champignon. Derefter puttede jeg min Stevia blade som jeg havde hakket lidt oven på. Da pizzaen var færdig, dryssede jeg med poppede popcorn, og Viola’ en klassiker var født.

Sjov info: I Aalborg finder du en pizzeria, som serverer mad med stevia.

Jeg har lært at Stevia fungerer godt som smagsgiver hvis man benytter det i sin madlavning, eller hvis man drysser det på toppen af sin mad. Og på pizza, er det ikke sidste gang jeg forsøger at inddrage Stevia. Husk, der er ingen regler, kun hvad du synes er lækkert.