Tips til at sænke kolesterol – Fakta om Stevia

Stevia planten

Stevia sødemiddel uden kalorier kan måske nedsætte forhøjet blodtryk
Stevia sødemiddel uden kalorier kan måske nedsætte forhøjet blodtryk

Med regelmæssig tilføjelse af stevia til din kost på, er det blevet dokumenteret at den reducerer sult fornemmelse, trangen til slik og fed mad, fremmer fordøjelsen, reducerer forhøjet blodtryk uden ellers at påvirke blodtrykket, stabiliserer blodsukkeret, forkorter restitution efter forkølelse og influenza og kan være en støtte til at reducere afhængighed af tobak og alkohol.

Stevia er kendt for at

indeholde en lang række antibakterielle egenskaber: så meget, at det kan bruges i tandpasta eller mundskyl at reducere huller i tænderne og tandkødssygdomme det er fordi i modsætning til sukker, som skader tænder og tandkød, har stevia vist sig at være meget gavnligt. Forskere ved Hiroshima University School of Dentistry, og forskerholdet fra Japan og Purdue 2University har opdaget, at stevia hæmmer plak på tænderne og undertrykker antibakterielle vækst.

Stevia har lang holdbarhed

Fordi dette stærke sødestof ikke er fortgærbart, ikke misfarver, fastholder varme stabilitet ved 95 grader C og har en lang holdbarhed, er det værdsat af mange i fødevareindustrien. Store multinationale fødevarevirksomheder som PepsiCo og Beatrice fødevarer bruge stevia ekstrakt til at søde fødevarer til salg i Japan, Brasilien, og mange flere lande, hvor det er godkendt.

For nylig har PepsiCo i Canada frigivet Aquafina Plus Vitaminer 10 Cal, der indeholder ren Stevia ekstrakt sødestof, PureVia. Fås i tre nye smagsvarianter – Black and Blue Berry, Acai Fruit Punch, og Tropical cherimoya.

Mere end 500 forskellige studier om Stevias sikkerhed og effektivitet er gennemført. Japan og de japanske producenter har brugt Stevia i over tredive år i mange produkter såsom cola, bejdsning produkter, tyggegummi, is og en lang række andre fødevarer.

Det faktum, at det har været i brug i over 1500 år af Guarani, de indfødte i Paraguay, som et sødemiddel i yerba mate og medicinske teer samt til testning af lidelser som fedme, forhøjet blodtryk, og halsbrand.