Trænger dit gamle loft til et løft?

Et ældre loft kan have sin charme med flotte detaljer og andre har mistet dets glans og er blevet svær at rengøre – og derfor går du måske med ideen om at skifte det ud. Her kan du vælge ud fra hvilken type loft du har, om der skal nedrives inden opsætning af gipsloft. Eller om der kan sættes gipsloft op om det gamle. Ved nedrivning af det gamle loft kræver det flere timer i arbejdskraft og eventuelt i pris, hvis man hyre en håndværker til jobbet. Hvad du vælger kommer an på hvilken type loft du ønsker at udskifte eller dække.

Hvordan?

Har du mod på selv at begive dig ud i opsætning af gipsloft, er der et par huskeregler hertil. Undersøg altid prisen på materialer i de nærliggende byggemarkeder. Her er også råd og vejledning at hente til dit projekt. Udregn hvor stort et areal der skal anvendes materiale til. Opsætning af gipsloft kræver forberedelse hvis du ønsker at udføre opgaven på egen hånd. Fordelen ved at hyre en professionel håndværker til opgaven er, at jobbet kan udføres hurtigt og kan være i timer du ikke er hjemme. Ved professionel hjælp er der en stigning i pris, men du sikre garanti og hurtigt udført arbejde uden den store forberedelse fra egen side.

Hvorfor?

Ved at udskifte de gamle lofter kan du åbne et rum i lyse, hvor du får en overflade som er nem at rengøre og holde ved lige. Et nyt loft er også med til at holde hjemmet renere i og med at et gammelt loft måske har samlet eller smider smuds, som sætter sig i resten af husets og dets inventar.

Hvornår?

Udskift gerne dit loft hvis du har problemer med at rengøre hjemmet grundet det ældre loft og dets materiale og alder. Måske du i forvejen er i gang med at renovere rummet og derfor i samme omgang tager loftet med når man alligevel er i gang med dette rum. Er det stuen eller køkkenet som skal have nyt loft kræver det planlægning af hvornår det passer ind i familiens program og dets fremtidige planer. Derfor kan det måske være en ide at sætte loftet op i en ferie, hvor der er tid og overskud til byggerod. Ansætter du en professionel til opgaven kan der aftales indbyrdes om hvordan og hvornår man ønsker den opsætning.