Urtegelé

Urtegelé
Ingredients
  • 1 kop finthakket frisk mynte, salvie, merian, estragon eller basilikum (blade og stilke fra alle urterne kan anvendes.)
  • 1 kop kogende vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 1/2 tsk steviapulver
  • 1/2 kop cidereddike
  • 80 gram flydende pectinstivelse
  • 4 kviste af vilkårlig urt af valg
Instructions
  1. Kom friske urter og det kogende vand i en skål, dæk den over og lad den stå og trække i 30 minutter
  2. Si vandet gennem et klæde, så du har en hel kopfuld
  3. Dette hældes i en gryde sammen med citronsaft, stevia og eddike
  4. Kog ved høj varme og tilføj pectinstivelsen, når kogningen begynder.
  5. Kog igennem i et minut under grundig omrøring
  6. Fjern gryden fra varmen og fjern skummet
  7. Hæld geléen på glas og top med friske urter efter eget valg, hvis dette ønskes
  8. Smager fantastisk sammen med kød, fjerkræ eller som sandwichfyld