Urtegelé
Ingredients
- 1 kop finthakket frisk mynte, salvie, merian, estragon eller basilikum (blade og stilke fra alle urterne kan anvendes.)
- 1 kop kogende vand
- 1 spsk citronsaft
- 1 1/2 tsk steviapulver
- 1/2 kop cidereddike
- 80 gram flydende pectinstivelse
- 4 kviste af vilkårlig urt af valg
Instructions
- Kom friske urter og det kogende vand i en skål, dæk den over og lad den stå og trække i 30 minutter
- Si vandet gennem et klæde, så du har en hel kopfuld
- Dette hældes i en gryde sammen med citronsaft, stevia og eddike
- Kog ved høj varme og tilføj pectinstivelsen, når kogningen begynder.
- Kog igennem i et minut under grundig omrøring
- Fjern gryden fra varmen og fjern skummet
- Hæld geléen på glas og top med friske urter efter eget valg, hvis dette ønskes
- Smager fantastisk sammen med kød, fjerkræ eller som sandwichfyld